Skip to main content

Lasaulec zet zich in voor een duurzame toekomst en werkt daarom samen met Argo360, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van afgeschreven IT-apparatuur bij bedrijven. Ons gezamenlijke doel is om deze apparatuur een tweede leven te geven, waarbij we voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden en de Europese wet- en regelgeving op het gebied van recycling (WEEELABEX) en milieu (ISO14001).

Argo360 is niet alleen gericht op duurzaamheid, maar ook op social return. Met een PSO 3|30+ certificering zetten zij zich in om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wanneer gebruikte IT-apparatuur wordt ingeleverd bij Argo360, zorgen zij ervoor dat gegevens zorgvuldig worden verwijderd en de apparatuur gedemonteerd wordt. Bruikbare onderdelen worden zoveel mogelijk hergebruikt, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de apparatuur.

De samenwerking tussen Lasaulec en Argo360 gaat verder met de implementatie van het ARGO-cloud managementsysteem. Dit track en trace portal biedt inzicht in de bewegingen van de IT-assets en toont de gerealiseerde CO2-reductie.

Als voorloper in de Bring back E-waste campagne biedt Argo360 een oplossing voor het verwerken van e-waste en de mogelijkheid om ICT-apparatuur te doneren of te verkopen. Dit resulteert in afvalcompensatie en helpt bij het verminderen van CO2-uitstoot. Argo360 biedt ook ICT-inkoop en DAAS (Device as a Service) aan.

Beveiliging en privacy zijn essentiële aspecten van onze samenwerking. Argo360 is ISO27001-gecertificeerd, wat betekent dat zij voldoen aan de strengste eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Zo garanderen we dat gegevens op IT-apparatuur veilig en vertrouwelijk worden behandeld.

De samenwerking tussen Lasaulec en Argo360 toont onze toewijding aan een duurzamere samenleving. Door IT-apparatuur op een verantwoorde manier te verwerken en kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werken we samen aan een groenere toekomst.