Skip to main content

Bij Lasaulec zijn we verheugd over onze nieuwe samenwerking met Fashionpower, waarbij we duurzame producten introduceren die gemaakt zijn van koffiedik en gerecycled plastic. Dit onder het innovatieve merk, genaamd Eecoff, geeft afvalmateriaal een nieuw leven en creëert tegelijkertijd stijlvolle en milieuvriendelijke producten.

Koffiedik, dat normaal gesproken als afval wordt beschouwd, heeft verbazingwekkende eigenschappen die de kleding verrijken. Het biedt droog-koel comfort, reguleert vocht, beschermt tegen UV-stralen, beheerst geuren en zorgt voor een ademend vermogen. Deze eigenschappen maken de producten niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel en functioneel.

Daarnaast maakt Fashionpower gebruik van de innovatieve dope dye-techniek. Tijdens het spinnen worden kleuren toegevoegd door kleurpigmenten en polymeerkorrels met warmte te mengen en direct in het garen te integreren. Deze methode zorgt niet alleen voor levendige kleuren, maar bespaart ook enorm veel water. In vergelijking met traditionele kleurtechnieken voor katoen bespaart het maar liefst 90% water en zelfs 50-60% in vergelijking met andere traditionele methoden. Bovendien verlaagt het de CO2-uitstoot met 60% en vermindert het aanzienlijk het energie- en chemicaliënverbruik.

Polyester met Coffee Charcoal & Dope Dye biedt verschillende voordelen ten opzichte van katoen. Allereerst is het gemaakt van gerecycled polyester, waardoor het een duurzame keuze is die bijdraagt aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Bovendien is het materiaal 100% recyclebaar naar nieuwe kleding, wat voldoet aan de eisen van de UPV (Uniforme Praktijk Voorwaarden) voor duurzame kledingproductie.

Het materiaal beidt een indrukwekkende geur reductie van 95%, waardoor het fris blijft, zelfs na herhaaldelijk gebruik. Het heeft ook droog-koel comfort, wat betekent dat het je droog houdt en zorgt voor een ademend gevoel, wat vooral belangrijk is tijdens warmere dagen. Met een UV-bescherming van 40-50 UPF biedt het ook bescherming tegen schadelijke zonnestralen.

Wat betreft duurzaamheid is het materiaal zeer bestendig tegen slijtage, waardoor het lang meegaat, zelfs na herhaaldelijk wassen en dragen. Het is vormvast, krimpt niet en behoudt zijn kleur dankzij de dope dye-technologie. Dit betekent dat de kleur niet vervaagt, zelfs niet na herhaaldelijk wassen. Het biedt ook een hoog draagcomfort en is gemakkelijk te onderhouden, omdat het kreukvrij is en niet gestreken hoeft te worden. Met deze voordelen biedt polyester met Coffee Charcoal & Dope Dye een aantrekkelijk alternatief voor katoen, met een focus op duurzaamheid en comfort.

Door deze technologieën te combineren, creëert Fashionpower niet alleen modeartikelen van hoge kwaliteit, maar draagt het ook bij aan een schonere en groenere wereld. Bij Lasaulec zijn we trots op onze samenwerking met Fashionpower en kijken we ernaar uit om onze klanten toegang te bieden tot deze unieke en duurzame producten.