Skip to main content

Lasaulec is partner van de CFA – Circulair Footwear Alliance. Dankzij deze samenwerking, kunnen wij gebruikte werk- en veiligheidsschoenen inzamelen en afvoeren voor recycling en hergebruik van materialen. Hiervoor plaatsen wij inzamelboxen bij klanten, die door logistieke partners worden gehaald en gebracht.

Door circulaire veiligheidsschoenen te dragen voorkomen we dat grondstoffen uitgeput raken en helpen we afval de wereld uit.

“In een circulaire economie gaan geen grondstoffen meer verloren. Alle producten worden zodanig ontworpen dat de componenten of grondstoffen waar ze uit bestaan na gebruik weer kunnen worden ingezet. In dezelfde of in andere producten. De kwaliteit en waarde blijven behouden en er is automatisch ook geen sprake meer van afval. Voor werk- en veiligheidsschoenen is die toekomst nu een stuk dichterbij.”Circulair Footwear Alliance

Voor een echt circulair systeem is alleen een circulair product niet voldoende. Binnen de Circular Footwear Alliance werken EMMA Safety Footwear, Allshoes Safety Footwear en FBBasic samen om ook de retourlogistiek, ontmanteling en recycling optimaal te organiseren. Zo maakt de Circular Footwear Alliance (CFA) de cirkel rond.