Skip to main content

GAIA Circulair zet zich in voor het sluiten van de kringloop van producten door het herwinnen van grondstoffen. Een belangrijk onderdeel van dit proces is de retourlogistiek voor producten zoals veiligheidsschoenen, werk- en veiligheidskleding, en persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze producten bevatten vaak waardevolle grondstoffen die na gebruik kunnen worden teruggewonnen en hergebruikt.

Om deze retourlogistiek te realiseren, werkt GAIA Circulair samen met partners zoals Lasaulec. Wij verzamelen deze producten bij onze klanten en leveren ze aan GAIA Circulair, waar ze gesorteerd en verwerkt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze samenwerking draagt bij aan zowel duurzaamheid als sociale inclusie.

Tijdens het verwerkingsproces worden de producten nauwkeurig gedemonteerd en worden bruikbare onderdelen gescheiden van de niet-bruikbare delen. De bruikbare onderdelen worden vervolgens verwerkt tot nieuwe grondstoffen, die opnieuw kunnen worden ingezet voor de productie van nieuwe veiligheidskleding en -uitrusting.

De samenwerking tussen GAIA Circulair en Lasaulec illustreert onze gezamenlijke inzet voor een duurzame en circulaire economie. Door de levenscyclus van veiligheidsproducten te verlengen en grondstoffen op verantwoorde wijze terug te winnen, dragen we samen bij aan een groenere toekomst en een meer inclusieve arbeidsmarkt.